Hét platform voor het betere tennis- en squashcentrum in Nederland

Tennisvereniging in Arnhem

ALTB - Tennisvereniging in Arnhem

Op 22 januari 1902 is de Arnhemsche Lawn Tennis Bond opgericht en al 114 jaar een actieve tennisvereniging in Arnhem. Een tennisvereniging met ruim 650 leden die de beschikking hebben over 14 buitenbanen (8 smashcourt met buitenverlichting, 4 kunstgras en 2 polytan) en 8 binnenbanen in de tennishal.
De tennisvereniging organiseert zelf verschillende toernooien en ook in competitieverband spelen vele jeugd- en seniorenteams. Bijna alle activiteiten binnen de tennisvereniging in Arnhem worden gedragen door vrijwilligers en samen zorgen zij ervoor dat er a) getennist kan worden en b) dat alle randzaken goed geregeld zijn. Juist door het vele vrijwilligerswerk is het voor de leden van deze tennisvereniging in Arnhem gemakkelijk, laagdrempelig om te komen tennissen bij de ALTB. Ook hebben de leden de beschikking over 8 smashcourts, tennisbanen met een combinatie van kunstgras en een keramische toplaag. In tegenstelling tot gewone gravelbanen zijn deze banen ook bij regen bespeelbaar.

Jonge tennisvereniging in Arnhem

tennisvereniging in arnhem eldenTennisvereniging Elden, opgericht in 1977 is een snel groeiende tennisvereniging met ruim 750 leden. Veel van deze leden zijn overigens jeugdleden. Vanaf het oprichting ligt de nadruk op recreatief tennis echter in de loop van de tijd is ook het wedstrijdelement ruim uitgebouwd. Je kunt dit onder andere zien aan het grote aantal teams dat uitkomt in de door de KNLTB georganiseerde competities. Deze jonge tennisvereniging in Arnhem kent een zeer enthousiaste jeugdcommissie die niet alleen de professionele begeleiding van de kinderen voor zijn reken neemt op tennis gebied, ook worden er veel andere activiteiten georganiseerd. De jeugdcommissie heeft zich ten doel gesteld om steeds meer samen te werken met professionele trainers zodat de jeugd op een hoger niveau kan gaan spelen. Deze jonge vereniging heeft een tennispark met 12 verlichte all-weather banen waar zomer en winter gebruik van kan worden gemaakt.

De AKZO tennisvereniging in Arnhem 

tennisvereniging in arnhem atc de groene kamerDe AKZO tennisvereniging in Arnhem bestaat natuurlijk niet meer. Wel was de AKZO de oprichter van deze in 1932 gestarte tennisvereniging, bedoeld hoofdzakelijk als personeelstennisvereniging van de toenmalige AKU, tegenwoordig Akzo-Nobel. De huidige naam, ATC de Groene Kamer heeft ook nog iets met het verleden te maken. Vroeger stond deze afkorting voor AKU-TennisClub, nu het voor Arnhemse Tennis Club. 

56 jaar geleden heeft AKZO ons tenniscomplex aangelegd, op gehuurde grond van de Gemeente Arnhem. Na de verzelfstandiging in 1960 is in 1980 het complex overgenomen van AKZO Nobel en huren we de grond rechtstreeks van de gemeente Arnhem. Vanaf oktober 2009 zijn wij gevestigd op Sportpark Cranevelt nabij Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem Noord. Onze tennisvereniging heeft de beschikking over 6 verlichte all-weather banen.

Zoek een vereniging in Gelderland

Knop brons pakket

- Link naar uw homepage
- Link naar een dieper gelegen pagina
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 5,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop zilver pakket 2

- Vermelding met logo op provinciepagina
- Vermelding op linkpagina naar homepage
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 15,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop goud pakket

- Eigen pagina inclusief logo op de site
- Vemelding in slider (laatste 20 vermeldingen)
- Link naar homepage
- Link naar dieper gelegen pagina

- Investering € 25,00 / jaar

- Klik hier of op de knop