Hét platform voor het betere tennis- en squashcentrum in Nederland

Tennisclub in Rotterdam

Tennisclub in Rotterdam Kralingen

Tennisclub in Rotterdam KralingenOp deze pagina vind je een overzicht van een aantal Rotterdamse tennisclubs met hun historie. Een tennisclub met historie is Schaatsvereniging IJsclub Kralingen. Met een oprichtingsdatum ergens in 1879, is dit een van de oudste verenigingen van Rotterdam. Een groot weiland aan de overkant van de Kralingse plas werd jaarlijks omgetoverd in een schaatsbaan door het onder water te zetten met water vanuit de plas. In 1904 werden naast de schaatsbaan enkele tennisbanen aangelegd om zodoende de financiële positie te verbeteren. ‘s Winters werden de tennisbanen van de tennisclub in Rotterdam Kralingen ondergespoten om de schaatstraditie in ere te houden. In 1982 werd besloten een deel van het IJsclubterrein te ruilen voor de aanleg van een nieuw pand met daarin ook vier squashbanen en de aanleg van 16 nieuwe tennisbanen op de voormalige schaatsbaan. Zo is hedentendage "IJsclub Kralingen" nog steeds een echte Tennisclub in Rotterdam.

Tennisclub in Rotterdam Hillegersberg

Aan de Plaswijcklaan 56 in Rotterdam Hillergersberg ligt sinds eind jaren 20 van de vorige eeuw het tennispark Plaswijck, officieel opgericht op 12 januari 1962. Het park is ontstaan als een zeer besloten (elitair) tennispark, een hobby van de stichter/eigenaar C.N.A. Loos met 6 banen en een mooi clubhuis. In de loop der jaren werd het tennispark uitgebreid naar 11 banen.

De jaren 80 werden gekenmerkt door een groei van de vereniging van 200 leden naar 400 leden, waaronder ongeveer 100 jeugdleden. De tennisclub in Rotterdam Hillegersberg bruiste aan alle kanten, er werd goed competitie gespeeld en veel onderlinge (traditionele) toernooien vonden plaats. Het tennispark en de vereniging LTC Plaswijck ’62 waren een begrip geworden in het district Rotterdam, hetgeen duidelijk zichtbaar was aan het altijd even druk bezette Plaswijck Open Tennistoernooi.

Tennisclub in Rotterdam aan de Bergse Achterplas

Tennisclub LommerijkLommerrijk is een tennisvereniging die bestaat sinds 1973 en ligt op een bijzondere plek aan de Bergse achterplas van Rotterdam-Hillegersberg. De idyllische ligging aan de Bergse Achterplas heeft veel weg van een vakantielocatie . Op de veranda kun je beschut, in het zonnetje, genieten van het spel op de 4 gravelbanen . En vanaf de baan zie je de sloepjes voorbij varen en hoor je het geluid van de watervogels . Na een partijtje tennis is het heerlijk om een glaasje te drinken aan onze nieuwe bar of op het terras de zon in het water te zien zakken. Het park heeft 4 gravelbanen die worden gebruikt door meer dan 350 enthousiaste leden van Lommerrijk. Vanwege het grote aantal leden ten opzichte van het beperkte aantal banen, kan spelen op deze tennisclub in Rotterdam aan de Bergse Achterplas alleen wanneer u lid bent. U bent natuurlijk wel welkom als introducee van een van onze leden.

Zoek nog meer tennisclubs in Zuid Holland

Knop brons pakket

- Link naar uw homepage
- Link naar een dieper gelegen pagina
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 5,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop zilver pakket 2

- Vermelding met logo op provinciepagina
- Vermelding op linkpagina naar homepage
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 15,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop goud pakket

- Eigen pagina inclusief logo op de site
- Vemelding in slider (laatste 20 vermeldingen)
- Link naar homepage
- Link naar dieper gelegen pagina

- Investering € 25,00 / jaar

- Klik hier of op de knop