Hét platform voor het betere tennis- en squashcentrum in Nederland

Squashracket

Geschiedenis van het squash en het squashracket

SquashbaanSquash is ergens rond 1860 – 1870 in Engeland ontstaan en er zijn 2 versies van het ontstaan van squash. De eerste is dat squash in een beroemde kostschool genaamd Harrow is ontstaan en gespeeld werd door de jongens die moesten wachten op de vroegere versie van de tennisbaan, de rackets-baan.
De andere versie is, is dat het ontstaan is in gevangenissen waar gegijzelden (mensen die hun rekeningen niet betalen en voor een paar dagen de cel in moeten) de bal tegen de muren sloegen. De gegijzelden waren over het algemeen rijke, welgestelde jongeren die hun verteer in cafe’s niet wilden betalen. In essentie waren het dus waarschijnlijk wel opgevoede jonge mannen die de sport hebben ontdekt.

Spelregels bij squash

Wat we wel zeker weten is dat de eerste echte spelregels en de eerste echte squashbaan wel in Harrow ontwikkeld zijn. Vanuit deze kostschool werd squash ook geïntroduceerd op de andere scholen en universiteiten zoals Oxford en Cambridge. De studenten trokken verder de weide wereld in, of gingen gewoon terug naar huis, en namen de sport squash en natuurlijk hun squashracket met zich mee. Engeland heeft traditie getrouw heel veel studenten uit Pakistan en ook zij speelden squash. Het bestuur in Pakistan vond het belangrijk dat er goed gespeeld kon worden en heeft geinvesteerd in goede banen en trainers. Vandaar bijvoorbeeld dat de squashbanen in Peshwar uitgegroeid zijn tot een opleidingsschool voor getalenteerde squashspelers. In bijvoorbeeld Egypte werd squash gespeeld door hogere ambtenaren en militairen.

Squash werd ook toegevoegd aan het trainingsprogramma van RAF piloten. De sport nam niet teveel ruimte in beslag, vereiste een hoge graad van fitheid en alertheid en was in korte tijd te leren en te spelen. Zo verschenen bijna op alle RAF bases over de gehele wereld squashbanen.

Squash voor het grote publiek

squashbaan 2Het commerciële squash werd vooral in Australië gespeeld en kwam van daaruit weer terug naar Engeland. Door de commercie kwam niet alleen squash als sport tot groei, ook de handel in het squashracket beleefde gouden tijden. Niet alleen werd het nu op de dure kostscholen en universiteiten gespeeld, met het commerciële squash, de nieuwe squashbanen, werd het een sport voor iedereen. U begrijpt dat in Engeland op dit moment squash sport nummer 2 is. Ook in Duitsland staat squash in de top 5 van sporten.

Wereldwijd wordt squash in meer dan 175 landen zowel op wedstrijd- als recreatief niveau door mannen en vrouwen beoefend.

Squashracket

Er is een groot aanbod aan squashrackets. Het squashracket is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, prijsklassen en natuurlijk van diverse materialen. Een belangrijke keuze die je als squash speler moet maken is het gewicht van het squashracket. Het zwaardere racket zorgt ervoor dat je harder kunt slaan, het lichtere squashracket geeft je meer controle. Squashrackets worden gemaakt van aluminium, titanium, koolstofvezel of een combinatie hiervan. Aluminium squashrackets wegen verhoudingsgewijs meer dan titanium of koolstofvezel squashrackets. Behalve het gewicht van een squashracket is ook de verdeling van het gewicht belangrijk. Meer gewicht in het blad zorgt meer kracht bij de slag.

Knop brons pakket

- Link naar uw homepage
- Link naar een dieper gelegen pagina
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 5,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop zilver pakket 2

- Vermelding met logo op provinciepagina
- Vermelding op linkpagina naar homepage
- 15 jaar bestaande site
- DA 15 - PA 21

- Investering € 15,00 / jaar

- Klik hier of op de knop

Knop goud pakket

- Eigen pagina inclusief logo op de site
- Vemelding in slider (laatste 20 vermeldingen)
- Link naar homepage
- Link naar dieper gelegen pagina

- Investering € 25,00 / jaar

- Klik hier of op de knop